Lezing over de Breughel-dynastie

Op vrijdag 6 oktober aanstaande om 14.00 uur geeft conservator Nadia Groeneveld-Baadj in het Noord-Brabants Museum in ’s Hertogenbosch speciaal voor abonnees van Kunstschrift een lezing bij de tentoonstelling Brueghel: de familiereünie.
De lezing kost voor abonnees 11,50 per persoon. Niet-abonnees betalen € 15,00
Voor informatie en aanmelding, stuur een mailtje naar info@kunstschrift.nl

Meer informatie

Lezing over het futurisme in Kröller-Müller

Op vrijdag 26 mei aanstaande geeft conservator Renske Cohen Tervaert in het Kröller Müller Museum in Otterlo speciaal voor abonnees van Kunstschrift een lezing bij de tentoonstelling Het futurisme & Europa. De esthetiek van een nieuwe wereld.
De lezing kost 11,50 per persoon.
Voor informatie en aanmelding, stuur een mailtje naar info@kunstschrift.nl

Lezing over het Delft van Vermeer

Lezing over het Delft van Vermeer

Op dinsdag 14 maart om 11 uur geeft conservator David de Haan In Museum Prinsenhof Delft een lezing over het Delft van Vermeer.
Wat weten we van zijn omgeving, en wat vertellen die sporen over zijn kunst?
De lezing, inclusief koffie/thee en een zoetigheidje, kost 11,50 per persoon.

Voor informatie en aanmelding, stuur een mailtje naar info@kunstschrift.nl

Pieter Bruegel Beeldenstorm

Pieter Bruegel was de laatste grootmeester van een traditie die begon met Jan van Eyck en diens tijdgenoten. Zijn werk is geworteld in de kunst van zijn beroemde voorganger Hiëronymus Bosch, maar later ontpopte hij zich als een radicale vernieuwer, die nieuwe vormen vond voor oude ideeën. Dat bijzondere talent komt tot uiting in beroemde werken als De toren van Babel, De jagers in de sneeuw, De boerenbruiloft en De blinde leidt de blinden.

De colleges zijn vanaf 15 februari elke woensdag van 14.00 tot 16.00 uur.
Abonnees van Kunstschriften ontvangen korting.

aanmelden en programma

Lezing Hockney’s Eye in Teylers

Op 21 november aanstaande om 14.00 uur geeft Terry van Druten, hoofdconservator van de kunstcollecties van Teylers Museum, speciaal voor abonnees van Kunstschrift een lezing over de tentoonstelling Hockney’s Eye. Stuur voor aanmelding en informatie een mailtje naar info@kunstschrift.nl

Lezing Depot Boijmans

Op vrijdag 2 september aanstaande bent u vanaf 10 uur welkom in het Depot Boijmans Van Beuningen in Rotterdam. Na een kop koffie volgt een introductie door Sandra Kisters, hoofd collectie en onderzoek van het museum. Daarna kunt u op eigen gelegenheid het Depot bezoeken. Voor meer informatie en aanmelden: stuur een mailtje naar: info@kunstschrift.nl

Lezing over Schurend paradijs in Amersfoort

Op zondag 8 mei a.s. om 13.30 geeft Robbert Roos, directeur van Kunsthal KAdE in Amersfoort, een toelichting op de tentoonstelling Schurend paradijs. De lezing kost € 10,- per persoon, inclusief de toeslag voor de tentoonstelling. Na afloop is er gelegenheid om de tentoonstelling te bekijken.
Voor meer informatie en aanmelden: stuur een mailtje naar info@kunstschrift.nl

Lezing over kaarslicht in Gouda

Op maandag 28 februari geeft Ingmar Reesing, conservator in Museum Gouda, een lezing over de door hem samengestelde tentoonstelling Kaarslicht.De lezing kost € 10,- per persoon. Na afloop is er gelegenheid om de tentoonstelling te bekijken.
Voor meer informatie en aanmelden : stuur een mailtje naar info@kunstschrift.nl

Film Ludwig in Eye Filmmuseum

Tijdens de tentoonstelling All About Theatre About Film. Ivo van Hove & Jan Versweyveld is er op maandag 18 oktober in Eye Filmmuseum een speciale vertoning van de vier uur durende klassieker Ludwig van Luchino Visconti. De middag begint met een korte inleiding van Marian Cousijn, om 14.30 uur. Er is een pauze. Toegang is €10 per persoon.
Voor meer informatie en aanmelden : stuur een mailtje naar info@kunstschrift.nl

Musea gaan weer open!

Vanaf 5 juni kunt u in het Cobra Museum in Amstelveen gaan kijken naar Frida Kahlo en Diego Rivera: A Love Revolution en naar de tentoonstelling over spiegels, Mirror|Mirror. Reflect Yourself! in Kunsthal KAdE in Amersfoort.
Vanaf 18 juli opent in het Suermondt-Ludwig-Museum in Aken de tentoonstelling Dürer was hier - Een reis wordt legende.
Alle tentoonstellingen zijn voorzien van een Kunstschrift als begeleidende publicatie.

Recensie over Kunst & Liefde

"Liefde als motor, beter gaat het niet worden", lees hier de bespreking van Museumkijker over Kunstschrift 2/2021 Kunst & Liefde.

Tentoonstelling: Mirror|Mirror.Reflect Yourself!

Op 18 mei, als het een beetje meezit, opent in Kunsthal KAdE, Amersfoort de tentoonstelling
Mirror|Mirror.Reflect Yourself!
De tentoonstelling biedt een breed overzicht en inzicht in alle mogelijke toepassingen van de spiegel, filosofisch, mythologisch en artistiek.
Ons Kunstschrift over spiegels vormt de catalogus bij de tentoonstelling, zie Kunstschrift 6, 2020
Voor meer informatie over de tentoonstelling, zie hier.

Een reis naar de veertiende eeuw

Een reis naar de veertiende eeuw

Siena ' Assisi ' Florence ' San Galgano ' Massa Marittima ' Pisa

Zevendaagse reis van 13 t/m 19 oktober 2020, onder leiding van prof. dr. Jeroen Stumpel. Stichting Academische Reizen organiseert een reis naar Siena en omgeving waar de wereld en kunst van Simone Martini te vinden is. Nadere reisinformatie en het programma van dag tot dag vindt u hier. Wilt u weten welke kunst op de reis te bewonderen is, lees dan Kunstschrift 1-2020

Lillian Bóza, directeur van het Cobramuseum in Amstelveen, over haar favoriete bezittingen:

"Mijn werkkamer staat aan beide kanten vol met boeken. Als er een boek inkomt, moet er ook een uit. Maar voor Kunstschrift maak ik op die regel een uitzondering".

Kunstschrift 3, 2020 gaat over Herstel

Met een hoopvolle verwijzing naar een breder herstel concentreren wij ons op het onderwerp: restauratie. Een van de meest ontvlambare onderwerpen uit de kunstgeschiedenis. Neem het Meisje met de Parel in het Mauritshuis. Lees de blog van dr. Abbie Vandivere, restaurator bij het Mauritshuis.

Beste lezer

Beste lezer,
De lezingen en reizen zijn tot nader orde uitgesteld. Voor thuis hebben wij nog steeds ons prachtige tijdschrift voor u.

Zo bewaren we het contact met de kunst. En houden we u op de hoogte.

Lezingenreeks open collegereeks UvA

Simone Martini en de waanzinnige veertiende eeuw

5 februari - 18 maart 2020 (zes hoorcolleges en een afsluitend symposium)
Tijd: woensdag van 14.00 - 16.00 uur
Locatie: Aula van de Lutherse Kerk in Amsterdam
Cursusprijs: € 171 voor abonnees van Kunstschrift. Niet-abonnees betalen € 190
Meer informatie en aanmelden, zie hier

Lezing Rijksmuseum

over Rembrandt en Velázquez

Op maandag 2 december a.s . geeft Gregor Weber, conservator en samensteller van de tentoonstelling Rembrandt-Velázquez , een lezing over de dialoog tussen beide kunstenaars. De lezing begint om 14.00 (inloop 13.30). De prijs voor deze lezing is € 10,00 mits voorzien van Museumkaart. Abonnees genieten voorrang. Niet-abonnees betalen € 12,50 Aanmelden via Kunstschrift.

Museum Prinsenhof, Delft

Lezing over Pieter de Hooch

Op vrijdag 25 oktober geeft conservator David de Haan, speciaal voor lezers van Kunstschrift, een lezing over "De waardering voor Pieter de Hooch". 10.30 uur: Inloop met koffie/thee met koekje 11.00 uur: Lezing David de Haan 12.00 uur: Start bezoek tentoonstelling (tijdslot 12.00-12.30 uur) Prijs: € 10,00 p.p. inclusief toeslag op de tentoonstelling, mits voorzien van Museumkaart. Abonnees genieten voorrang. Niet-abonnees betalen € 12,50 Aanmelden via Kunstschrift.

Middag in Eye Filmmuseum Amsterdam

over Andreij Tarkovski

Op vrijdag 27 september om 15.15 uur wordt, speciaal voor lezers van Kunstschrift, de film Stalker (1979) van Tarkovski vertoond in Eye Filmmuseum. De film wordt ingeleid door een interview van Mariëtte Haveman met Jaap Guldemond, organisator van de expositie en hoofdcurator tentoonstellingen van het filmmuseum. Voorafgaand aan de vertoning is er gelegenheid om de tentoonstelling te bekijken. De prijs is 8,50 euro inclusief bezoek aan de tentoonstelling, mits voorzien van Museumkaart. Aanmelden via Kunstschrift. Deze middag is volgeboekt. We hebben een tweede datum geprikt. U kunt zich nog aanmelden voor 24 oktober om 16.00.

Lezingen in Japanmuseum SieboldHuis in Leiden

over Hokusai

Op 21 en op 28 juni aanstaande om 11.00 uur geeft Japankenner Matthi Forrer, speciaal voor abonnees van Kunstschrift, een lezing in de Panoramazaal van het Leidse Japanmuseum SieboldHuis: over Hokusai, Philipp Franz von Siebold en de artistieke relatie tussen West en Oost. Kosten 7,50 euro p.p. U kunt zich aanmelden via Kunstschrift.

Lezing in Centraal Museum in Utrecht

Utrecht, Caravaggio en Europa

Speciaal voor Kunstschriftabonnees is op zondag 20 januari om 14.00 uur in het Centraal Museum een lezing door Liesbeth Helmus, conservator en samensteller van de tentoonstelling 'Utrecht, Caravaggio en Europa'. Deze tentoonstelling opent op 16 december. Deze lezing is volgeboekt. Op de website van het museum vindt u verdere lezingen, zoals op 27 januari de lezing van Gert Jan van der Sman. Hij is een groot kenner van het onderwerp en auteur van ons Kunstschrift. Voor meer informatie, zie hier.

Lezing in Teylers Museum in Haarlem

Leonardo da Vinci

Op donderdag 22 november om 11.00 uur is er voor Kunstschriftabonnees een lezing over Leonardo da Vinci door Michiel Plomp, conservator kunstverzameling bij Teylers Museum en samensteller van de tentoonstelling 'Leonardo da Vinci'. Aanmelden graag via Kunstschrift o.v.v. uw naam en het aantal personen.

Lezing & lunch in Museum het Valkhof in Nijmegen

Maria van Gelre en haar uitzonderlijke gebedenboek

Op 19 oktober om 11.30 en op 2 november om 11.30 geeft gastconservator prof. dr Johan Oosterman een lezing over Maria van Gelre in Museum het Valkhof in Nijmegen. Aansluitend bieden wij u een lunch aan en uiteraard een bezoek aan de tentoonstelling. De inloop is vanaf 11.00 uur, de lunch begint om 12.30 uur. De prijs van deze dag is 17,50 euro p.p. Beide lezingen zijn volgeboekt.

Lezing in Kröller-Müller over Odilon Redon

Odilon Redon. La littérature et la musique

Op 24 juni aanstaande om 14.00 geeft Cornelia Homburg in het Kröller-Müller Museum in Otterlo een lezing over Odilon Redon. Redon haalde zijn inspiratie overal vandaan. Vooral literatuur en muziek waren bronnen van inspiratie voor deze kunstenaar, die beweerde te zijn geboren op een golf van geluid. Wij hopen u te begroeten op 24 juni. De lezing en toegang tot het museum zijn gratis, mits u in het bezit bent van een museumjaarkaart. Wel betaalt u toegang tot het Nationale Park De Hoge Veluwe en de parkeerplaats. U kunt zich hier aanmelden.

Lezing en rondleiding

Thuiskomst van een meesterwerk

Speciaal voor abonnees wordt op maandag 14 mei in het Stedelijk Museum Alkmaar een middag georganiseerd over de spannende reis van het altaarstuk van Maarten van Heemskerck van Alkmaar naar Linköping, en 500 jaar later weer terug! 14.00 ontvangst koffie/thee in het Museumcafé 14.30 bezoek luiken in de Grote Kerk Alkmaar 15.30 lezing conservator Christi Klinkert in de Artiance-zaal 16.30 bezoek tentoonstelling 'Thuiskomst van een meesterwerk' in het museum Kosten 7,50 euro pp. U kunt zich hier aanmelden.

Snel naar

Redactie
Postbus 10859
1001 EW
Amsterdam
T. 06-40406607
E.  info@kunstschrift.nl

Kunst en Schrijven B.V.
KvK 34188859
IBAN NL93RABO0336679270

Volg ons

Winkelwagen

0
image/svg+xml

No products in the cart.

Verder winkelen