Kunstschrift in het nieuws. Aanwinst voor de liefhebber!

Lees hier de lovende recensie (4****) van André van Dijk in 8WEEKLY
Opening van de tentoonstelling Goed Gemaakt. Ode aan het maakproces.

Tentoonstelling ter ere van het 40-jarig jubileum van Kunstschrift, te zien t/m 17 april 2017.

4 maart 2017: Dag van Kunstschrift in Kunsthal KAdE, Amersfoort 

“een onvergetelijke dag”, “prachtig verzorgde dag met boeiende lezingen”, “wat een geweldige tentoonstelling”.

Met rondleidingen, lezingen, een lunch en een demonstratie in het atelier, ingeleid door Mariëtte Haveman, hoofdredacteur van Kunstschrift.

• Hoe oud zijn de oudste sporen van menselijke kunstbeoefening? De afstanden in tijd en ruimte waren enorm. Hoe zit dat?

• Kunst die gaat over het maken van over kunst.
Tot de meest bekeken filmpjes op Youtube behoren versnelde opnamen van een kunstwerk dat wordt gemaakt. Vanwaar die belangstelling?

• Op de tentoonstelling “Goed gemaakt, Ode aan het maakproces”staat een kast met spullen uit de oudste verzameling historische materialen en technieken ter wereld.
Hoe kwam die collectie tot stand, door wie en waartoe?

Dr. Annemieke Hoogenboom, prof. dr Jeroen Stumpel en prof. dr. Ann-Sophie Lehmann deelden hun kennis en nieuwsgierigheid met een aandachtig publiek.

In het Atelier gaf Jaap den Hollander een demonstratie van tekenen met rood krijt. Hoe werkte Watteau, en waarin verschilde zijn materiaal, natuurkrijt, van het moderne geperste krijt?

Prachtige dag! Wordt vervolgd!


40 jaar Kunstschrift

"Goed gemaakt, Ode aan het maakproces" heet de tentoonstelling die wij samenstelden met Kunsthal KAdE in Amersfoort, ter ere van het 40jarig jubileum van Kunstschrift.
Hoe ontstaat kunst, en waarom? Al in de grote verhalen van Ovidius en Plinius vinden we kunstenaars aan het werk: Prometheus die de mens kneedde uit klei. De dochter van Butades die de schaduw van haar geliefde omtrok, Pygmalion die zijn beeld met behulp van Venus liet blozen en leven.
Van oudheid tot heden, van voltooide tot onvoltooide kunst; 80 kunstenaars en 20 filmers tonen een blik in het maakproces.
En er is een atelier om zelf aan de slag te gaan.
Van 21 januari tot 18 april 2017 in Kunsthal KAdE, Amersfoort

Goed Gemaakt. Ode aan het maakproces in Kunsthal KAdE, Amersfoort, 2017. Fotos: Mike Bink