Een reis voor liefhebbers van Kunstschrift!

Rimini • Urbino • Ferrara • Mantua • Ravenna • Milaan
Zevendaagse reis van 9 t/m 15 april 2018, onder leiding van prof. dr. Jeroen Stumpel. Stichting Academische Reizen organiseert naast Kunstschrift, wegens groot succes, een tweede reis langs de Noord-Italiaanse steden waar de renaissance tot bloei kwam. Tijdens bezoeken aan paleizen, kerken en collecties ontdekken wij de soms sprookjesachtige oorsprong van de renaissance.
ZIE HIER voor nadere reisinformatie en het programma van dag tot dag.
Wilt u weten welke kunst op de reis te bewonderen is, lees dan Kunstschrift 4-2017Kunstschrift in het nieuws

Aanwinst voor de liefhebber

'De taal is leesbaar, de artikelen zijn stuk voor stuk opmerkelijk te noemen en voor de fraaie afbeeldingen wordt alles uit de kast gehaald om ze te laten schitteren'

LEES HIER de lovende recensie (4****) van André va Dijk in 8WEEKLY

Opening van de tentoonstelling Goed Gemaakt. Ode aan het maakproces.

De tentoonstelling ter ere van het 40-jarig jubileum van Kunstschrift was te zien t/m 17 april 2017 in kunsthal KAdE in Amersfoort. 'Goed gemaakt' toonde de magie van het maken van kunstwerken door de eeuwen heen. Voor Kunstschrift is het maken al jaren een van de focuspunten, in de tentoonstelling kwam dat tot uitdrukking in een verrassend aanbod van kunstwerken die een bijzonder licht werpen op materiaal en techniek, vakmanschap, ideevorming en atelierpraktijk. Zie ook het themanummer Kunstschrift 6-2016, dat als publicatie bij de tentoonstelling verscheen.


                                                                                                                                                                    fotos Mike Bink