Lezing in het Kröller-Müller Museum
De Stijl van Helene Kröller-Müller
Op woensdag 27 december om 14.00
uur geeft Eva Rovers voor abonnees van Kunstschrift een lezing naar aanleiding van de tentoonstelling De mecenas en de ‘verversbaas’. Helene Kröller-Müller en Bart van der Leck (van 14 oktober t/m
2 april).
 Rovers publiceerde in 2010 De eeuwigheid verzameld, een biografie van Helene Kröller-Müller (1869-1939). Het boek werd onder meer bekroond met de prestigieuze Erik Hazelhoff Roelfzema Biografieprijs 2012.
 De lezing is gratis toegankelijk; let wel: de toegang tot het museum en het Nationale Park De Hoge Veluwe is niet inbegrepen. U kunt zich hier aanmelden, o.v.v. Kunstschriftlezing 27 december 2017, naam en aantal personen.Een reis voor liefhebbers van Kunstschrift
!
Rimini • Urbino • Ferrara • Mantua • Ravenna • Milaan
Zevendaagse reis van 9 t/m 15 april 2018, onder leiding van prof. dr. Jeroen Stumpel. Stichting Academische Reizen organiseert naast Kunstschrift, wegens groot succes, een tweede reis langs de Noord-Italiaanse steden waar de renaissance tot bloei kwam. Tijdens bezoeken aan paleizen, kerken en collecties ontdekken wij de soms sprookjesachtige oorsprong van de renaissance.
ZIE HIER voor nadere reisinformatie en het programma van dag tot dag.
Wilt u weten welke kunst op de reis te bewonderen is, lees dan Kunstschrift 4-2017
Deze reis is volgeboekt. Vanwege grote belangstelling is er een tweede reis van 12 t/m 18 maart 2018. Ook hier zijn nog maar 4 plaatsen beschikbaar.


Kunstschriftlezing

Carel Blotkamp in het Boijmans

Op woensdag 20 september om 11.15 uur geeft Carel Blotkamp een lezing over De Collectie als Tijdmachine, de nieuwe inrichting van de vaste collectie die hij maakte in Museum Boijmans Van Beuningen. Ontvangst om 11.00 uur met koffie en thee. Entree voor abonnees 5 euro per persoon; met Museumjaarkaart hoeft u niet in de rij te staan bij de kassa.
Wilt u deze lezing bijwonen, stuur dan svp een bericht naar Kunstschrift
Kunstschrift in het nieuws

Aanwinst voor de liefhebber

'De taal is leesbaar, de artikelen zijn stuk voor stuk opmerkelijk te noemen en voor de fraaie afbeeldingen wordt alles uit de kast gehaald om ze te laten schitteren'

LEES HIER de lovende recensie (4****) van André va Dijk in 8WEEKLY

Opening van de tentoonstelling Goed Gemaakt. Ode aan het maakproces.

De tentoonstelling ter ere van het 40-jarig jubileum van Kunstschrift was te zien t/m 17 april 2017 in kunsthal KAdE in Amersfoort. 'Goed gemaakt' toonde de magie van het maken van kunstwerken door de eeuwen heen. Voor Kunstschrift is het maken al jaren een van de focuspunten, in de tentoonstelling kwam dat tot uitdrukking in een verrassend aanbod van kunstwerken die een bijzonder licht werpen op materiaal en techniek, vakmanschap, ideevorming en atelierpraktijk. Zie ook het themanummer Kunstschrift 6-2016, dat als publicatie bij de tentoonstelling verscheen.


                                                                                                                                                                    fotos Mike Bink